0

Meer over Arwin en Padel-Only Academy


Nogmaals welkom bij Padel-Only Academy. Je bent bij ons welkom met al je Padel vragen. Wij bieden meerdere clubs en verenigingen ondersteuning. Zo geven wij advies en werken wij aan de doelen van de vereniging of club. Daarbij hebben wij passie en oog voor elke padelspeler.

 

”Meer weten over ons team? Klik hier.

 

Wij bieden zowel voor de jeugd als volwassen padellessen, trainingen, activiteiten, clinics en padel materialen. Ook zijn wij inzetbaar voor een geweldige opening en start van de padelbanen op jouw park.  Mijn naam is Arwin Romeijn en ik ben enorm Padel fan sinds ik Padel in Spanje heb ontdekt. Wil je weten hoe ik bij Padel ben gekomen en wil je mij beter leren kennen? Lees dan verder.

 

Onze missie & doelen


Meer padelspelers in Nederland te creëren. Door onze passie, kennis en oog voor kwaliteit zorgen wij ervoor dat er steeds meer padellers in Nederland bijkomen. Maar daar stopt het niet. Want een goede club of vereniging wilt dat haar sporters beter worden en hebben oog en belang voor ontwikkeling. Meer padel niveau, kennis en kwaliteit op de baan, betekend meer roaring en een gezondere sportomgeving. Wij geven antwoord op al je padel vragen.

Uiteindelijk wil ik als hoofdcoach een kwaliteit Padel-Only trainersteam opbouwen waarmee wij op meerdere clubs en verenigingen als de ideale partner worden gezien. Als hoofdcoach ben ik in deze situatie de overkoepelende trainer en zorg ik ervoor dat alle trainers, clubs en verenigingen tevreden zijn. Door het Padel-Only trainersteam halen we het beste uit elkaar naar boven, zorgen we voor verbinding en zijn wij een ideale partner voor de club of vereniging. Waarbij er gelet wordt op:

  • kwaliteit en professioneel aanbod
  • gezonde sportomgeving en structuur
  • een duidelijk plan per club/vereniging
  • beleving
  • communicatie

 

Het doel voor 2019 is dat er ook enkele Padel-Only trainers helpen met het nastreven van onze missie. Dit jaar wil ik starten met een klein trainersteam die de vraag van clubs, verenigingen en potentieel nieuwe padellers kunnen beantwoorden. In ieder geval wil ik als hoofdcoach elke lesweek meer dan 20 uur op de baan padel lesgeven.

Doelen als speler: Daarnaast vind ik een eigen niveau en eigen ervaring belangrijk. En daarom stel ik als hoofdcoach en padelspeler ook persoonlijke doelen. Momenteel sta ik 9e van Nederland op de ranglijst (januari 2019). Ben je benieuwd wat ik dit jaar wil bereiken? Het doel voor mij in 2019 vind je hier.

 


Het gezicht en het verhaal achter de organisatie


Even terug in de tijd. Samen met mijn tweelingzus (Mylene Romeijn) ben ik geboren op 15-11-1996 in Rotterdam. En wij zijn opgegroeid in de Hoeksche Waard met een lieve vader, moeder en broer. In mijn jeugd was ik al zeer sportief. Als 5 jarige begon ik met liefde voor voetbal bij OSV in Oud-Beijerland, waarna ik mijzelf door voetbalde naar SHO (de naastgelegen voetbalvereniging). Na het voetballen begon ik ook met tennis. En, toen ik uiteindelijk 8 jaar was wist ik het al: Brandweerman, Politie-agent of superheld.. Nee, mijn droom was om sportleraar of tennisleraar te worden. Iedereen laten sporten en daarbij plezier laten beleven zou mijn doel worden. Hoe dat zou gebeuren maakte mij niet zoveel uit. Op mijn 8e begon ik met tennis en mijn trainer en trainingen vond ik geweldig (van Henk Tjalma bij TV Oud-Beijerland) dus eigenlijk was tennisleraar worden en een eigen tennisschool oprichten mijn echte doel geworden.

 

” Toen ik 8 was droomde ik van een eigen tennisschool”

 

Helaas moest ik op mijn 14e met tennis stoppen. Tennisleraar en een eigen tennisschool, dat zou niet meer haalbaar zijn, dacht ik. Maar, ik werd 18 en kon mijn eigen geld gaan beheren door een baantje bij de supermarkt.  Op een dag stond ik in de sportschool stond bedacht ik mijzelf. Ik heb sinds mijn 8ste gezegd dat ik tennis of sportleraar wilde worden, waarom zou ik dat niet meer kunnen halen? Dit is wat je altijd gewild hebt, zei ik tegen mijzelf. Dus even later ben ik naar het hoofd van de opleiding gestapt en heb ik na een goede motivatiebrief de overstap mogen maken om voor tennisleraar verder te studeren. Met succes.

 

” Dromen zijn er om waar te maken”

 

Momenteel als opgeleid sportleraar, tennisleraar en met 3 padel instructeur diploma’s op zak ben ik gestart mijn Padel-Only Academy. Een droom die uitkomt en een hele mooie uitdaging. Elke dag ben ik aan het genieten van wat ik doe. Padel is niet alleen mijn hobby, maar nu ook mijn full-time beroep.

 

”Kom maar op met die uitdaging”

 

Persoonlijk sta het liefst sta ik ”24/7” op de baan. Nu is dat niet mogelijk, want rust en ontspanning hoort ook bij een gezonde levensstijl. Mocht je mij niet kunnen vinden op de Padelbaan dan ben ik thuis waarschijnlijk bezig voor de padel sport. Denk hierbij aan:

  • Ontwikkelingen van padel bijhouden
  • online of uit een boek padel kennis vergaren
  • verbinden van padelspelers, clubs en verenigingen
  • activiteiten, lessen, trainingen of evenementen aan het plannen
  • Spaans te leren.

 

Voor mijn ontspanning kijk ik graag netflix series. Denk daarbij aan: Prison Break, Casa de Papel of Outlander. Maar ook vind ik het leuk om buiten onder de mensen te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een drankje op een gezellig terras met de zon in je gezicht en wat muziek erbij. Op de koudere dagen buiten de deur is een werkcafé perfect, maar voor de ontspanning op zo’n dag ben ik altijd in voor een film in de bioscoop of ga ik graag ergens uit eten. Ohja, je mag mij wakker maken met goed nieuws, want ik slaap daarna zonder moeite weer verder.

 

De start van Padel-Only Academy


Het begon allemaal met een onschuldige tennisreis als tennisleraar bij tennisschool NBF Tennis van Lennart Gouka in maart 2017. Na deze tennisreis was ik direct padel verslaafd en kon ik niet wachten om dit ”thuis” in Nederland te gaan spelen. Even zoeken… en ja hoor, Rotterdam was niet ver van mijn bed. Het was makkelijk om  even een baantje huren en alles te laten zien aan vrienden en familie. Kort daarna ben ik direct aan de slag gegaan om iedereen te leren kennen in de padel wereld.

Met mijn passie voor Padel ontmoette ik steeds meer mensen en ging ik steeds beter spelen. Ik ben vooral enthousiast en overtuigd dat iedereen moet dit spelletje moet gaan spelen en op de juiste manier aangeleerd moet krijgen voor de ultieme padel ervaring. En dat, dat is mijn missie geworden. Met deze missie en mijn eigen visie is het balletje gaan rollen. En mede door mijn motto: als je iets doet, doe het dan goed ben ik enkele maanden later dus met mijn rugtas naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijzelf in te schrijven als: Padel-Only Academy.

 

Padel-Only Academy staat voor 100% Padel


Padel-Only Academy staat voor 100% Padel en daarom heten wij ook ”Padel-Only” ofwel Alleen Padel. Wat ons uniek maakt is dat ik als hoofdtrainer (na mijn korte tennisleraren carrière van 2 jaar) 100% aan de slag gegaan met Padel. In het spel padel is alles anders. Er is zoveel te leren, te ontdekken en te ontwikkelen in de padelwereld, dat het lesgeven van tennis erbij zonde zou zijn voor de ontwikkeling van padel.

Ik vind het belangrijk voor de sport dat er Padel specialisten zijn die jou precies kunnen vertellen hoe Padel gespeeld wordt en daarbij ook Padel uitstralen. Om dit te kunnen bieden is Padel-Only ontstaan.

 

” Padel, easy to start but difficult to master. ”

 

Padel specialisten, dat zijn wij. Mijn mening is dat je dat alleen mag zeggen als je als je ergens 100% voor gaat. Wij geven antwoord op al je padel vragen. Weten wij het antwoord niet, dan gaan we hier alles aan doen om te zorgen dat jij je antwoord krijgt.

 

Waar heb ik Padel ontdekt?


‘In een paradijsje’, zo noem ik de plaats in Spanje waar ik Padel heb ontdekt. Midden in een prachtige sinaasappelgaard was daar: een zwembad, een kleine bar met bier, ijs, water & versnaperingen, een terrasje, 2 mooie kleedkamers, 4 tennisbanen en 2 padelbanen.

Onwetend stond ik in eerste instantie enorm fanatiek met kapotte rackets. En ja, zelfs met een kapot racket had ik plezier. De regels werden langzamerhand duidelijker en toen gebeurde het……. ik was besmet. Het Padel virus was een feit. Of ik nog getennist hebt deze reis? Wat denk je zelf?

Zie hier een filmpje voor een sfeer impressie.

 

Ontmoet ons op de baan!


Maak kennis op een laagdrempelige en vrijblijvende manier. Doe mee met onze Padel starterscursus. Ben je benieuwd naar onze diensten? Klik hier.

Heb jij Padel vragen of wil jij meer weten? Aarzel niet en stuur ons een e-mail of stuur een WhatsApp bericht (+31 612123876). Zie je snel op de baan. Tot later!

 

Keer terug naar de Blogs voor meer informatie, klik hier!

Arwin Romeijn

Arwin Romeijn

Idee voor een blog?

Deel het met mij. Ik ben benieuwd naar jouw idee. Padel-Only Academy is er voor jou. Heb jij Padel vragen? Wil jij meer informatie over de verschillende technieken, tactieken, mentaal of fysieke aspecten van Padel? Of wil je meer informatie over overige Padel aspecten? Stuur mij een bericht, ik kijk ernaar uit!