Ouder & Kind Padel toernooitje was nog leuker dan verwacht!


In Rotterdam op Padelclub Victoria organiseerde Padel-Only Academy (Arwin Romeijn) afgelopen zaterdag 14 juli 2018 een ouder & kind Padel toernooitje. De eerste jeugdactiviteit na het behalen van de padel jeugdopleiding van de Nederlandse Padelbond. Van ‘s ochtends 10.00 uur tot ‘s ochtends 12.00 uur deden er maar liefst 10 teams mee. Vanuit de Padelclub zelf, maar ook uit enkele teams van TVO Tennis & Padel uit Oud-Beijerland kwamen eropaf. Proef de sfeer en lees verder!

 

Voorbereiding op het ouder & kind padel toernooitje!


Na alle voorbereidingen te hebben getroffen en de laatste berichten naar de deelnemers te hebben verstuurd via WhatsApp en de e-mail ben ik zelf op de zaterdagochtend in de auto gesprongen met een grote doos spekkies, een grote bak koekjes, voorbereidingspapieren, nieuwe ballen, Adidas rackets en de prijzen. Hoppake, op weg naar Padelclub Victoria om daar alle deelnemers te mogen ontvangen. Ik had er zin in!

Allereerst kwamen ‘de vroege vogels’ Hanny, Frank, Mats en Kyrana uit Oud-Beijerland het park op waarna even later de andere deelnemers ook het park met energie opkwamen. Alles stond klaar met bijvoorbeeld de hulp van Olaf, Kyrana en Mats waardoor de pionnen van de warming-up op zijn plaats stonden. Daarnaast zorgde Piet-Jan en Wouter er samen met hun junioren ervoor dat de Adidas testrackets ook mooi in het hek hingen om te kunnen worden. Terwijl alles klaar stond kreeg iedereen bij het aanmelden een flesje water en kon je zelf al de baan op om een balletje te gaan slaan. De dag was begonnen, de muziek stond aan en sfeer zat er al direct in.

 

Kom maar door met de teamnamen! 


Creatieve, grappige, originele, leuke en bijzondere teamnamen kwamen voorbij. Ieder team moest hun zelf verzonnen teamnaam doorgeven bij het aanmelden. Het was gelijk lachen want, je kunt je voorstellen dat er grappige namen voorbij kwamen. Zo kwamen Georgina en Marc bijvoorbeeld met: ”TEAM BACKSPIN” en hadden daarbij een ook nog eens een grote spin op hun rug geplakt. Ook viel ik zelf nog even over deze teamnaam: ”Frikan Padelletje speciaal” die Sep en Lennard uit Oud-Beijerland hadden verzonnen.

 

” Meer foto’s zijn te vinden op Facebook, Klik hier om naar Facebook te gaan. ”

 

Deze warming-up wilde je echt niet missen!

Na het welkom startten we met een gezamenlijke warming-up en mochten de ouders tegen de junioren strijden. Het begon met een parcours hockeyen (met Padelracket) en het eindigde met een hoedje op je hoofd, 1 hand op je rug en de bal balancerend op je racket waarmee je door het parcours moest om de overkant met elkaar te bereiken! Je kunt je voorstellen dat dit leuke beelden opleverden. Het was een nek aan nek race tussen de ouders en de junioren.

 

– Parcours hockeyen
– Parcours op een bijzondere manier

 

  

 

 

Padel-Only KING & JUNIOR spel


Na deze leuke warming-up was het tijd voor strijd! Om een ranglijst te maken,dd gingen de teams gingen de padelbaan op en speelde het eigen verzonnen KING & JUNIOR spel (afgeleid van het King of the court spel). Met het in hun achterhoofd houdende dat er een sportiviteitsprijs te winnen viel, streden zij voor elk punt! Tijdens het spel moest je ervoor zorgen dat je op de King & Junior positie stond als de tijd om was. Deze tijd hield de trainer bij en er werd hard STOP geroepen als het over was. Na meerdere potjes en nadat alle punten waren verdeeld en opgeschreven werd er een ranglijst opgesteld en konden de finales gespeeld worden.

 

 

Iedereen speelde een finale


Na dit snelle en dynamische spel speelde iedereen een hun eigen finale partij. Om bijvoorbeeld de 9e plaats. Zo was er natuurlijk ook een grand finale en deze werd gespeeld op baan 1 als laatste. Wij keken met elkaar naar de spannende finale! Uiteindelijk, met een stand van 14 tegen 12 gingen uiteindelijk DE KLOOSTERS er met de winst vandoor waardoor TEAM FREE ICE CREAM als nummer twee eindigde. Gefeliciteerd!

DE KLOOSTERS ofwel Erik en Just als nr 1.


Prijzen? Alleen voor de winnaars.

Als je denkt aan prijzen, dan denk je net als ik vast ook aan de winnaars. Maar voor een event als dit is iedereen toch een winnaar, vind je niet? In ieder geval vind ik dat als je naar de Padelbaan komt met liefde voor het spel, de gezelligheid en om te sporten dan geniet je en verdien je een prijs. Iedereen verdiende dan ook een Padel-Only medaille als dank voor deelname. Dan de extra prijzen werden als volgt verdeeld:

De eerste prijs       –       DE KLOOSTERS Erik en Just
Sportiviteitsprijs   –       SUNNY PADEL HERO’S Frank en Kyrana
De leukste naam    –       TEAM BACKSPIN Georgina en Marc

 

Tijdens de prijsuitreiking nam ik ook nog even een momentje om aan de deelnemers te vertellen dat ik mijn Jeugd trainer papiertje van de Nederlandse Padelbond heb gehaald en binnen heb gekregen! Uiteraard werd dit even gevierd met de kids en in september 2018 is het de bedoeling dat we gaan starten met de jeugd!

 

 

”Alle deelnemers bedankt voor de gezelligheid, zonder jullie was het geen succes. Ben je er ook bij met het volgende event? Check de Padel Kalender en geef je alvast op.”

 

Arwin Romeijn

Meer informatie nodig?

Heb jij Padel vragen? Stuur ons een bericht, wij kijken ernaar uit!

 

 

 

 

 

Reservering(en)

Op dit moment heb je niks gereserveerd.

Totaalbedrag

0.00